Autor: Nadine Dorries
Tytuł: Anioły z Lovely Lane [t. 1]
Liczba stron: 488
Data wydania: 2019 r.
Forma: książka papierowa
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Źródło: egzemplarz recenzencki
Zanim sięgnęłam po pierwszą książkę z serii "Pielęgniarki" czyli po "Anioły z Lovely Lane" nie raz i nie dwa słyszałam opinię o nich. Zawsze były to opinie pozytywne. Dodatkowo, w innych książkach wydawnictwa Prószyński i S-ka znalazłam też ich reklamę. Okładki serii przyciągają wzrok, zachęcają do przeczytania, pokazują też, że akcja może mieć miejsce w przeszłości. To się sprawdziło, nasze bohaterki żyją w latach 50-tych XX wieku (wspomina się również o czasach II wojny światowej).
Myślę, że tę książkę mogę polecić każdemu, kto ceni sobie powieści obyczajowe. Bohaterkami są młode dziewczęta uczące się w szkole dla pielęgniarek i mające praktyki w szpitalu. Czytelnik towarzyszy im w pracy, w szkole i w domu dla uczennic. Towarzyszy im w smutkach i radościach.
Bohaterkami są młode dziewczęta, a więc i w pierwszych miłościach.
Początkowo nie mogłam odnaleźć się w akcji, jednak w miarę upływu stron było coraz lepiej.
Na pewno z ciekawością sięgnę po kontynuacje, po kolejne tomy. "Anioły z Lovely Lane" okazały się naprawdę interesujące, a kolejne tytuły pokazują, że może być jeszcze ciekawiej. Czy ukaże się więcej tomów niż cztery? Na razie nie mam takich informacji, lecz na pewno będę śledzić zapowiedzi.
Ciekawi mnie ta serie ze względu na społeczno-obyczajowe wątki, ale trochę się obawiam, czy nie jest aby zbyt hm... Cukierkowa?
OdpowiedzUsuńPierwszy tom bardzo mi się podobał. Drugi czeka już na półce. :)
OdpowiedzUsuń